Stanowisko kucharza - Praca w hotelach - Praca za granicą - Praca w Holandii

DLA KANDYDATÓW

 

Opis stanowisk

Rób to co lubisz

Wybierz swoją ścieżkę
kariery.

Zapoznaj się z poniższymi opisami stanowisk pracy w hotelarstwie. Im więcej wiesz na temat specyfiki poszczególnych opcji, tym łatwiej będzie podjąć Ci decyzję o wyborze odpowiedniej ścieżki zatrudnienia.

 



Kucharz

Kucharz odpowiedzialny jest za przygotowanie dań zgodnie z ustalonymi normami i recepturami. Dobiera surowce i półprodukty, które wykorzystuje do przygotowywania potraw, dokonuje ich jakościowej oceny i obróbki.
 
Do obowiązków pracy w charakterze kucharza należy także porcjowanie i dekorowanie przygotowywanych potraw oraz ich wydawanie. Istotną częścią pracy kucharza jest przestrzeganie zasad bezpieczeństwa dotyczących jakości przyżądzanej żywności, utrzymywanie na bieżąco czystości i porządku na stanowisku pracy, przestrzeganie przepisów sanitarnych oraz podstaw bezpieczeństwa i higieny pracy.
 
Kucharz podlega bezpośrednio szefowi kuchni lub jego zastępcy, nadzoruje pracę młodszych kucharzy oraz pomocy kuchennych (stewardów).
 

Sprawdź aktualne oferty pracy na tym stanowisku. Kliknij Oferty pracy i dowiedz się więcej.

Galeria - zobacz jak pracujemy
kliknij w miniaturę i zobacz powiększenie

ikona adres 50-020 WROCŁAW ul. Piłsudskiego 74/311

ikona telefon telefon wrocławski 71 724 51 06

ikona zegarek9 - 16 Pon - Pt

ikona adres 31-011 KRAKÓW Pl. Szczepański 5 (pokój 109)

ikona telefon telefon krakowski 12 346 11 15

zegarek9 - 17 Pon - Pt